26 april 2018

MEDEDELINGEN STADSBESTUUR

Nieuwe openingsuren filiaal Watou

Op vrijdag 27 april wordt OC De Bollaard in Watou feestelijk geopend. In het nieuwe ontmoetingscentrum vind je ook het bibliotheekfiliaal van Watou.  Er zal ook meer samenwerking gezocht worden met de school zodat kinderen kunnen langskomen om boeken met de klas te ontlenen. Ook in Watou krijgt het filiaal daarom vanaf 02 mei andere openingsuren. Je kan er dan elke vrijdag terecht tussen 14u-18u.

Nieuwe openingsuren in de hoofdbib

De hoofdbibliotheek zal extra open zijn op donderdagvoormiddag. Dit is goed nieuws voor bezoekers die graag een krant of een tijdschrift lezen in de bib of op de internetpc’s willen werken. ’s Avonds sluit de bibliotheek wel om 19u in plaats van om 20u. De uren na 19u waren immers vaak heel kalm met gemiddeld slechts 10 bezoekers. In totaal zal de bibliotheek nu 33u per week open zijn, drie uur meer dan vroeger.  Naast de uitleenfunctie, wordt de bibliotheek alsmaar belangrijker als ontmoetingsplaats, als plek om bij te leren of het krijgen van hulp in een meer en meer digitale wereld. De nieuwe openingsuren zijn dan ook meer afgestemd op een nieuw soort werking.

MA       9 – 12 u.

DI        9 – 12 u.  ;  15 – 19 u.

WO                      ;  13 – 19 u.

DO       9 – 12 u.   ;  15 – 19 u.

VRIJ      9 – 12 u.   ;  15 –  19 u.

ZAT       9 – 12 u.

Herbestemming Callicannes

De provincie West-Vlaanderen en de Communauté de communes Flandre Intérieure (CCFI) hebben in samenwerking met het ontwerpbureau Maat ontwerpers een masterplan opgesteld voor de grenspost Callicannes. Er komt onder meer een gebouw voor grensoverschrijdende samenwerking waar bedrijven, overheden en bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast wordt ook een parkeerplaats voor vrachtwagens aangelegd. De gemeenteraad keurde de intentieverklaring tot samenwerking met het oog op herbestemming van de grenspost en site te Callicannes goed.

De commentaren zijn gesloten.